Sajamska manifestacija cveća, voća i povrća na Misi

Autor :  okt 05, 2019

Sajamska manifestacija, odnosno pijačna prodaja cveća, voća i povrća, otvorena je na Misi. Zahvaljujući saradnji lokalne samouprave, mesne zajednice i JKP "Zelenilo", obezbeđene su tezge na kojima će prodavci moći da izlože robu, a stanovnici Mise, po prvi put, imaju pijacu u svom kraju.

Ivan Tešić, odbornik u Skupštini Grada Pančeva, kaže da se ovom manifestacijom još jednom pokazuje odgovornost prema građanima. 

- Ovom manifestacijom želimo građanima MZ Mladost da omogućimo da imaju svojevrstan pijačni dan, jer ovo naselje i meštani to zaslužuju. Imamo planove za ovo naselje i uvideli ste to u prethodnom periodu. Radili smo na asfaltiranju, uređenju pružnih prelaza, uklanjanju deponija, postavljanjem dečijih igrališta...Sada imamo ovu manifestaciju. Još jednom naglašavam, za nas su svi građani isti, žalosno je što su naši prethodnici ostavili Misu kao da nije deo grada, niti je ikad o njoj razmišljao, prošetao, popričao sa ljudima… Mi smo problematiku, utvrdili upravo tako.Komunikacijom sa ljudima, direktno. Mi nemamo čega ni da se bojimo ni stidimo. Tako i znamo šta su njihove potrebe i šta je potrebno uraditi. Razmotrićemo u narednom periodu da meštani MZ Mladost imaju trajnu pijacu, bankomat…  To je naša odgovornost i to ćemo uraditi. Nama nije stalo do lične promocije i bogaćenja, kao što je to bio slučaj do 2012 godine, već nasuprot. Mi smo deo tih ljudi, mi smo građani MZ Mladost, mi tu živimo, i živećemo zajedno.. Zato ćemo sve uraditi kako bi MZ Mladost bila reprezentativna i koja će poslužiti kao primer kako sve može, ali uz trud, kaže Tešić.

Naselje Misa, zbog nebrige i nemara bivše vlasti, bilo je zapušteno u mnogim segmentima pa čak i bez prodajnog prostora. Odgovornim odnosom nove vlasti, na čelu sa Srpskom naprednom strankom, situacija se iz dana u dan pozitivno menja za sve, pogotovo za meštane Mise. Sada, pored novih puteva, igrališta, zelenih pojaseva, stanovnici MZ Mladost imaju i prodajni prostor na kome su proizvođači i različita udruženja izložili svoje proizvode.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Januar 2023 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31