Prinudna sloboda - 49. Salon umetnosti Pančeva

Autor :  okt 04, 2019

Galerija savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva, u novembru organizuje 49. Salon umetnosti Pančeva sa temom PRINUDNA SLOBODA, na kojem će biti predstavljeni radovi iz  oblasti slikarstava, grafika, crteža, stripa, vajarstva  i otvorenih segmenata graničnih i intermedijalnih ostvarenja.

Prinudna sloboda

"Između propisane slobode zadate umetnošću kao načelom i svetim izvorom u modernom značenju pojma (koji se oblikovao od 18. veka i kulminirao u 20. veku) i lažne slobode koje nudi društvo nošeno političkim i ekonomskim tokovima neoliberalizma, umetnik kao ličnost i njegova stvaralačka praksa, na tom putu potvrđivanja postojanja i apologije nepatvorene slobode, prigrlјava i proklamuje adut slobode stvaranja - nesputan izraz, esencijalan autonomiji umetničkog, imanentan onom što se definiše, potvrđuje i brani – umetnosti. Zadati tematski okvir ovogodišnjeg Salona pretpostavlјa traženje stava i promišlјanje kontradiktornog položaja ličnosti koja stvara u savremenom svetu omeđena granicama van nje i kolebanjima unutar nje.", Dimitrije Jovanov, istoričar umetnosti.

Pozivamo Vas da za konkurs pošaljete:
1. fotografiju rada (JPG 300DPI) sa kojim konkurišete za Salon.
2. podatke o radu (naziv rada, godina, tehnika, dimenzije) kratka biografija u vord dokumentu (kontakt, školovanje...- 3 reda najviše)
3. pravo učešća imaju svi profesionalni umetnici koji su rođeni ili rade na teritoriji Grada Pančeva
4. konkuriše se sa umetničkim delima nastalim posle 2017. godine

Radovi treba da budu galerijskog formata (opremljeni i spremni za kačenje)

Žiri ima pravo da pozove umetnika.

Konkursnu dokumentaciju dostaviti do 10. oktobra 2019. na  mejl adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. sa naznakom ZA SALON PANČEVA.

Žiri dodeljuje tri nagrade (od kojih prva ili druga mogu biti otkupne a treća je organizacija samostalne izložbe u galerijskim prostorima KCP-a.).  Učesnici konkursa će biti obavešteni o rezultatima  i datumu dostavljanja radova do 16.oktobra.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Januar 2023 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31