Nova predstava Gerontološkog centra - „Cirkus Fantastiko“

Autor :  okt 03, 2019

Gerontološki centar Pančevo u okviru Klubova za stara i odrasla lica, u kojima već šestu godinu postoji Dramska sekcija, svake godine priprema novu autorsku predstavu. Do sada su izveli četiri predstave: KAMELIJA, VESELE SEDAMDESETE, SESTRE DANGUBIĆ I CIRKUS FANTASTIKO.

Nastupali su u svim većim Domovima kulture u našem okruženju (Dolovo, Kačarevo, Starčevo, Banatski Brestovac, Omoljica...), kao i u Dvorani Apolo u Pančevu, Gerontološkim centrima u Vršcu i Smederevu, Narodnom muzeju Pančevo u okviru Kulturnog leta... 

- Naše predstave je do sada videlo više od 2.500 ljudi, a u njima je učestvovalo oko 35 glumaca amatera. Autor svih izvedenih predstava i režiser je rukovodilac dramske sekcije Aleksandra Ksenija Milosavljević. U novoj predstvi „Cirkus Fantastiko“ nastupa 15 glumaca, uzrasta od 12 do 79 godina. Naše predstave su komedije sa dobrim i pozitivnim porukama, namenjene raznolikoj publici svih uzrasta, kaže direktorka Tanja Lukić.

U okviru proslave Međunarodnog dana posvećenog starijim osobama, Gerontološki centar Pančevo priprema svoju centralnu proslavu i tim povodom će 7. oktobra izvesti ovu novu predstavu u Kulturnom centru Pančevo, sa početkom u 17.30h. Posle predstave, sa početkom u 19 časova, u foajeu Kulturnog centra, biće otvorena izložba fotografija portreta glumaca koji učestvuju u komediji “Cirkus Fantastiko“, autora akademskog slikara iz Pančeva Čedomira Milosavljevića.

- „Cirkus Fantastiko“ je oporo-smešna priča o malim ljudima iz našeg okruženja, koji tragaju za pravim odgovorima. Vlasnik cirkusa Bobi se, izmučen nemaštinom, vraća u svoj rodni kraj. Na livadi postavlja cirkusku šatru, pokušavajući da organizuje što više nastupa. Drama počinje u momentu kada izvesne osobe traže da im pokaže tapiju, koju je on naravno negde zagubio. Da li je ovo poslednji dan u istoriji „Cirkusa Fantastiko“?, kaže o predstavi direktorka Lukić.

U predstavi igraju: Goran Dakić, Ljiljana Belobrk, Slavica Rakidžić, Milica Urošev,Zlatibor Lazarov, Dragica Živkov, Goca Božović, Snežana Naumović, Gordana Grozdić, Mihajlo Nenadić, Relja Jarkovački, Aleksandra Vuković, Nikola Kostić, Kristina Kostić i Jovana Damja.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Januar 2023 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31