JKP Vodovod završio obimne radove - Za zdravije Pančevo!

Autor :  okt 01, 2019

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Pančevo je sa izvođačem radova Feromont Inžinjering d.o.o iz Beograda uspešno i u predviđenom roku od 36 sati, od petka 27. do nedelje 29. septembra izvršilo zamenu 14 velikih sektorskih ventila u postrojenju za proizvodnju vode.

 - Obim posla je bio veliki i značajan za naš grad. Za postupak zamene ventila bilo je potrebno da se obustavi proizvodnja i isprazni postrojenje i rezervoari kao i svi cevovodi kako bi se radilo u suvom.  Zato je bilo neophodno prekinuti proces proizvodnje vode i isporuku vode Gradu. Ventili se nalaze ne cevnim vezama između pumpi za grad i rezervovara kao i rezervoara međusobno, objašnjava direktor Saša Radulović.  

Iako je prvobitno najavljena obustava vode u petak 27.09.2019. u 18 časova, zbog pada pritiska u mreži iz razloga ogromne potrošnje, zbog pravljenja rezervi vode od strane građana, isporuka vode je građanima u Pančevu prekinuta tek u 20 časova, kako bi svi mogli da zahvate potrebnu količinu vode za rezervu, a što je u više puta i objavljeno putem svih TV, radio i internet lokalnih medija, kao i na sajtu Preduzeća www.vodovodpa.rs.

- Ovo je uzrokovalo kašnjenje početka radova, ali ipak nije uticalo na krajnji rok završetka. Za vreme odvijanja radova i obustave isporuke vode trudili smo se da uspostavimo funkcionalnu mrežu snabdevanja pijaćom vodom u svim naseljima i naseljenim mestima postavljanjem cisterni kako bi građani nesmetano mogli da dopune svoje rezerve. Ukupno je bilo angažovano preko 25 cisterni. Radovi su trajali neprekidno do nedelje rano ujutru, radnici su dali sve od sebe, a voda je puštena prema gradu u 5.45 časova, dodaje Radulović. 

Prema njegovim rečima, završetak ovih radova omogućava nesmetani dalji rad kako na redovnom održavanju opreme postrojenja za proizvodnju vode za piće tako i na radovima kojima se ispunjava higijenska ispravnost postrojenja i kvaliteta vode. 

- Dalji radovi na postrojenju neće više izazivati prekide u proizvodnji i distribuciji vode osim radova na remontu trafo stanice kada prestaje napajanje električnom energijom. Svaka obustava isporuke vode Gradu za nas je vrlo neprijatna i uvek gledamo da nađemo rešenje da je izbegnemo ali ovaj put se obustava nije mogla izbeći. Pravovremenim radovima na prevenciji kvarova i havarija Grad dobija jedan siguran i  bezbedan sistem vodosnabdevanja sa minimalnim brojem havarija. Radovi na redovnom održavanju postrojenja i  mreže su zalog za sigurniju budućnost snabdevanja građana vodom i njima se dobija veliki stepen pouzdanosti sistema, ističe Radulović.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Pančevo se zahvaljuje građanima Pančeva na strpljenju i razumevanju.

- Zamolio bih pojedine poslenike "sedme" sile, da shvate i prihvate ovakve kapitalne radove kao neminovnost, zbog svih nas, zbog naše dece, da daju svoj doprinos objektivnom informisanju građana, što im je i zadatak, umesto što bespotrebno pokušavaju da izazovu paniku među građanima, iz samo njima znanih razloga, zaklučio je Radulović.

Foto: lokalnevesti.rs

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Januar 2023 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31