JKP Grejanje završava remont pred početak grejne sezone

Autor :  okt 01, 2019

U Javno komunalnom preduzeću „Grejanje“ tokom letnjih meseci obavljen je redovan remont sistema daljinskog grejanja, a uporedo su sprovedeni i radovi investicionog održavanja opreme i toplovodne mreže. 

- Sve ove aktivnosti će omogućiti da sistem daljinskog grejanja bude spreman za start nove grejne sezone, i pod pretpostavkom da bude manjih gubitaka vode i neophodnih intervencija na sanaciji delova sistema toplovodne mreže, kaže Zdenka Jokić direktorka JKP Grejanje.  

U okviru završnih priprema za grejnu sezonu koja, prema gradskoj Odluci o snabdevanju toplotnom energijom u Pančevu,  počinje 15. oktobra, JKP „Grejanje“ će obavljati funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja, i to u periodu od utorka, 1. oktobra, do četvrtka, 10. oktobra.  

- Ove probe podrazumevaju proveru rada energetskih objekata, toplana i kotlarnica, čime se uporedno proverava funkcionalnost toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica, a po potrebi i pojedinih grejnih instalacija, kako bi se proizvodna i distributivna postrojenja što bolje pripremila za predstojeću grejnu sezonu, dodaje Jokić.

Ona naglašava da funkcionalne probe ne podrazumevaju početak grejne sezone, već proveru rada sistema u hladnom-dinamičkom režimu, a ne u režimu zagrevanja stambenog i poslovnog prostora. JKP „Grejanje” apeluje na korisnike da u ovom periodu ne upućuju reklamacije Dispečerskom centru ukoliko im radijatori nisu topli, već da prvenstveno obrate pažnju na ispravnost svojih unutrašnjih instalacija. 

- Ukoliko primete curenje vode iz instalacija, korisnici treba kvar da prijave Dispečerskom centru JKP „Grejanje“, pozivom na broj telefona 013/315-400. U ovom periodu na navedeni telefon će biti moguće prijaviti samo curenje vode iz instalacija. Tek po okončanju funkcionalnih proba sistema daljinskog grejanja, predstoje tople probe koje će se, u zavisnosti od vremenskih uslova, sprovoditi od 10. do 15. oktobra, kaže Jokić.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Januar 2023 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31