Rvači Dinama uspešni na turniru u Čačku

Autor :  sep 30, 2019

Proteklog vikenda Čačak je bio domaćin prvenstva Srbije u rvanju slobodnim stilom, na kome je u dva dana nastupilo preko petstotina takmičara. Učešće na državno prvenstvu uzeli su i takmičari Rvačkog kluba Dinamo,Subota je bila rezervisana za takmičare u kategorijama mlađih pionira, kadeta i seniora i takmičari Dinama su osvojili 3 zlatne medalje i jednu srebrnu.

Šampioni države postali su u kategoriji mlađih pionira:Ognjen Todosijević (50 kg), Stefan Todosijević (60 kg),dok se srebrom okitila Milica Sekulović (45 kg).U kategoriji kadetkinja prvo mesto osvojila je Jovana Vićentić (49 kg).Treba napomenuti da je u konkurenciji seniora nastupao Miloš Sekulović (86 kg) i osvojio 7 mesto.

U nedelju su nastupali stariji pioniri i juniori, a rvači Dinama su nastavili tamo gde su stali prethodnog dana,tako da su u kategoriji starijih pionira Ognjen Todosijević (48 kg)i Stefan Todosijević (62 kg) postali šampioni i osvojili zlatna odličja.Milica Sekulović (50 kg) je osvojila titulu vicešampiona države i srebrnu medalju,a Tamara Mijalkov (58 kg) se ovog puta zadovoljila bronzanom medaljom, u istoj kategoriji nastupala je i Jovana Radivojević koja je ostvarila plasman na 5 mesto.U konkurenciji juniora Miloš Sekulović (86 kg) osvojio je drugo mesto i srebrnu medalju.

Trener Milivoje Todosijević nije krio svoje oduševljenje.

- Iskreno nisam očekivao ovakav rezultat,Mi smo klub koji se pre svega bavi grčko-rimskim stilom, dok devojke rade slobodan stil.Reosnovali smo klub pre dve i po godine i posvetili smo se radu sa decom, a ovo su rezultati našeg rada. Sedam takmičara je nastupalo u ova dva dana, a osvojili smo devet medalja uz malo sportske sreće mogla je i neka više. Ono što bih istakao da smo imali takmičare u svim uzrasnim kategorijama,rekao je Todosijević.

Pomoćni trener Dimitrije Cvetanović je ocenio da je značaj ovom takmičenju dao je i olimpijski šampion Davor Štefanek, koji je pravi uzor našoj deci.

- Iskreno se nadam da će neko od ovih momaka i devojaka krenuti njegovim stopama,a svi osvajači medalja u konkurenciji starijih pionira su zakucali na vrata reprezentacije, ocenio je Cvetanović.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Januar 2023 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31