Asocijacija kineskih privrednika posetila Pančevo

Autor :  maj 12, 2017

Gradonačelnik Saša Pavlov, danas je primio delegaciju novoformirane Asocijacije kineskih privrednika Vojvodine i kulturnog instituta narodne republike Kine, „Konficije Univerziteta“ iz Novog Sada. Razovaralo se o potencijalima privredne saradnje i kako je proširiti. Dogovoreno je da se već od 1. juna nastave razgovori oko Hale u Bagremaru za koju su i dalje zainteresovani kineski privrednici.

Podatak Asocijacije kineskih privrednika Vojvodine, koja je formirana krajem prošle godine je da najviše kineskih privrednika živi i radi u Pančevu. Logično je što su pančevački privrednicima inicirali razgovor sa gradonačelnikom. Tema razgovora bila je privredna saradnja i njeno proširivanje, rekao je gradonačelnik Saša Pavlov.

-Dogovoreno je da se od 1. juna nastave razgovori i otvore teme koje nisu realizovane. Saradnja oko Hale Bagremar, stvaranje boljih uslova poslovanja Buvlje i Zelene pijace – kazao je gradonačelnik.

Kinesku delegaciju činili su i predstavnici Provincije Lišui i Konficije Univerziteta iz Novog Sada, koji je deo kulturnog instituta Narodne republike Kine.

– Ideja je da se naši ljudi koji se svakodnevno susreću sa državljanima Kine, koji ovde posluju budu prestavljeni i na drugim poljima, kao što je kultura – kazao je Pavlov.

Novi razgovori sa konkretnim temama mogu se očekivati već od 1. juna, kada bi se bar moglo razgovarati o Hali u Bagremaru, ali i poboljšanju uslova u kojim kineski provrednici posluju u Pančevu.

Izvor: Južni Banat

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Mart 2021 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31