Kovinci na državnom takmičenju Crvenog krsta

Autor :  sep 28, 2019

Državno takmičenje ekipa Crvenog krsta u pružanju prve pomoći i realističkom prikazu povreda i stanja, održano je na Stadionu i u parku Tašmajdan u Beogradu.Ove godine, na takmičenju u prvoj pomoći i realističkom prikazu povreda, stanja i oboljenja na nivou Republike predstavile su se ekipe iz 28 sredina u Srbiji (uključujući i Kosovo i Metohiju), a koje su ostvarile najbolje rezultate u ovogodišnjem ciklusu takmičenja u opštinskim, gradskim, pokrajinskim i međuregionalnim takmičenjima. 

Među najboljima, ponosno su učestvovale i ostvarile veoma dobre rezultate ekipe iz Kovina: podmladak je zauzeo 11. mesto, dok je ekipa u kategoriji realistički prikaz povreda, stanja i oboljenja bila osma (8. mesto). U sistem takmičenja ove godine se uključilo preko 3.000 školske dece i mladih, pa je rezultat kovinskih ekipa utoliko značajniji, s obzirom na masovnost i na učešće ekipa iz mnogo većih, gradskih sredina.

Na državnom takmičenju predstavili su se i najmlađi kovinski crvenokrstaši, „petlići“ i oduševili pokazanim. Kod „petlića“, sve ekipe su proglašene za pobednike i dodeljene su im medalje.Pravi festival prve pomoći i bezbednosti najmlađih učesnika u saobraćaju uveličalo je preko 700 volontera Crvenog krsta i veliki broj građana koji su se priključili tokom dana.

Upravni odbor Crvenog krsta Srbije je po završetku nacionalnog takmičenja saopštio i sledeće:Dok su na simuliranim situacijama saobraćajnih nezgoda volonteri Crvenog krsta vešto spasavali povređene, posetioci Tašmajdanskog parka su imali priliku da se oprobaju u zanimljivoj obuci u veštinama kardiopulmonalne reanimacije i upotrebe automatskog defibrilatora.

Kako pravilno odabrati i koristiti dečje sedište, građanima su predstavili stručnjaci Agencije za bezbednost saobraćaja. Uz instruktore NAVAK akademije posetioci Tašmajdanskog parka imali su priliku da na simulatoru iskuse situaciju prevrtanja vozila i čeonog sudara. Kako vešto upravljati biciklom pokazali su nam instruktori AMSS, a kako bezbedno učestvovati u saobraćaju vozeći elektični trotinet učili smo uz instrukore kompanije Etrotineti. Takođe, Auto moto savez Srbije dodelio je nagrade za ekipe koje su pokazale najviše znanja na poligonu koji su oni organizovali.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Mart 2021 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31