Kisin radi na štetu korisnika i Države (1. deo)

Autor :  sep 17, 2019

Direktor LOMR "Srce u jabuci" Milan Kisin iznenadio je pre nekoliko dana komšije, kada je službenim kombijem Doma doterao cigle u dvorište svoje privatne kuće. Komšije kažu da to nije ništa novo i da Kisin redovno koristi službeno vozilo Doma za svoje privatne potrebe.

- Kombi od dve tone Doma "Srce u Jabuci" redovno mu donosi po dve tone peleta, na koji se greje. Sistem za grejanje na pelet od par hiljada evra nedavno je postavio u kuću koji je pre manje od godinu dana nadzidao novim potkrovljem. I materijal za potrovlje mu je dovozio kombi Doma. Pitamo ga što ne koristi svoj novi auto koji je kupio, a on nas otera u tri lepe, kaže da je moćan i da može da radi šta hoće, kažu komšije Kisina i kažu da se u sred građevinskih radova nekoliko hiljada evra "otvorio" i za svadbu sina.

Ništa tu ne bi bilo čudno da Nadzorni odbor LOMR "Srce u jabuci", na osnovu zapisnika Gradske službe za budžetsku inspekciju, nije ukazao Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu, da direktor Doma Milan Kisin, zloupotrebljava funkciju i nedvosmisleno krši zakon.

Krivična prijava protiv Kisina

Po krivičnoj prijavi Nadzornog odbora, Kisinu se na teret stavlja da je preduzimao radnje, svestan zabranjenosti istih, te suprotno Zakonu o javnim nabavkama dogovarao sa ponuđačima, preduzimao druge protivpravne radnje u nameri da time utiče na donošenje odluka naručioca javne nabavke, odnosno iskorišćavanjem svog položaja, ovlašćenja i nevršenjem svoje dužnosti u konkretnim slučajevima kršio poenuti zakon i Pravilnik o javnim nabavkama Doma LOMR "Srce u jabuci".

Nadzorni odbor Doma tvrdi da je Kisin izvršio krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica i zloupotrebe u vezi sa javnom nabavkom, zbog čega je, posle sprovedene kontrole poslovanja ustanove, sačinio Izveštaj, na osnovu kojeg je Upravni odbor podneo inicijativu za razrešenje Kisina.

Tužilaštvo "ćuti" već godinu dana.

Nastaviće se...

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jun 2022 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30