ePančevo

ePančevo

Sajamska manifestacija, odnosno pijačna prodaja cveća, voća i povrća, otvorena je na Misi. Zahvaljujući saradnji lokalne samouprave, mesne zajednice i JKP "Zelenilo", obezbeđene su tezge na kojima će prodavci moći da izlože robu, a stanovnici Mise, po prvi put, imaju pijacu u svom kraju.

Grad Pančevo nastavlja sa akcijom suzbijanja komaraca i drugih štetnih insekata, kao i sistematskom akcijom deratizacije mišolikih glodara na području teritorije Grada i naseljenih mesta.

Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Grejanje“ su u ranim večernjim satima uspeli da završe izuzetno složenu sanaciju havarije na vrelovodu u Ulici Stevana Šupljikca, zbog koje je juče po podne obustavljena isporuka  sanitarne tople vode u naselju Kotež 2.

Milan Garašević, predsednik opštine Kovačica, govorio je o kapitalnim investicijama u Kovačici. Između ostalog, bilo je reči o kvalitetu vode, infrastukrutnim ulaganjima i projektima u oblasti kulture u saradnji sa Ministarstvom kulture.

Radnici JKP „Zelenilo“ Pančevo nastavili su, po planu održavanja javnih zelenih površina, sa redovnim košenjem na više lokacija u gradu,a započeli su i sa košenjem u naselju Stari Tamiš. Takođe je nastavljeno sa utovarom granja,korova i zelenog materijala u više naselja u gradu kao i redovno održavanje parka Narodna bašta.

Sve više stranih filmova, ali i domaćih, snima se u Srbiji. Od svakog uloženog evra privredi Srbije vraća se šest, a u buyet države dva evra, dok je na snimanju filmova svakodnevno angažovano od 150 do 550 naših državljana, piše dnevnik.rs.

Crveni krst Pančeva 7. oktobra organizuje Trku za srećnije detinjstvo. Trku, koja počinje u 11 časova, svečano će otvoriti Nemanja Rotar član Gradskog veča Pančeva resorno zadužen za oblast kulture i omladine. Na ovaj način biće obeležena i „Dečija nedelja“ u saradnji sa Kancelarijom za mlade grada, a pod pokroviteljstvom Grada Pančeva uz prigodan program.

Pokrajinski Zavod za ravnopravnost polova objavio je Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima na teritoriji AP Vojvodine za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.